Jde to Dobré Wow!
kanec - Fotografie - KOLU
KOLU

KOLU

Lukáš Kožešník
  • 5.2 bodů
  • 4 komentářů
  • 4 hodnocení
  • 13. září 2011, 08:46
  • 1984 zobrazení
  • 1 oblíbené

Informace, poznámkyZobrazit dílo na samostatné stránce

1,5 kg kančí kýty, 3 lžíce slunečnicového oleje, 100 g slaniny, 80 g hladké mouky, 1 lžička přírodního cukru + trochu na dochucení omáčky, 3 lžíce dezertního vína

Na marinádu: 1 cibule, 2 mrkve, 1 petržel, 1/4 celeru, 10 kuliček celého pepře, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, lžička sušeného tymiánu a 5 kuliček jalovce, kůra z jednoho citronu, 100 ml octa, 200 ml slunečnicového oleje

Na šípkovou omáčku: 200 ml červeného vína, 120 g šípkové zavařeniny, citronová šťáva a kůra + sůl na dochucení

Smíchejte suroviny na marinádu a naložte do ní na dva dny maso. Pak ho vyjměte, osušte, obalte v mouce (zbytek si ponechte na omáčku), v pánvi rozehřejte olej a kýtu na něm ze všech stran opečte.
Předehřejte troubu na 180 stupňů. Na sporáku rozehřejte pekáč, dejte do něj slaninu a kořenovou zeleninu z marinády. Zamíchejte cukr a zalijte octem z nálevu a dezertním vínem. Do pekáče dejte maso a pečte ho aspoň hodinu a půl doměkka.
Změklé maso vyjměte, pekáč postavte na plotýnku a nechte šťávu odpařit tak, aby zbyl jen tuk. Zaprašte ho zbytkem moukou, zalijte červeným vínem, trochou vody a přidejte šípkovou zavařeninu. Omáčku povařte, dochuťte cukrem, citronovou šťávou a kůrou a solí. Podávejte s houskovým knedlíkem.

Použitá techhnika, software

-
Pro přidání komentáře se přihlaste.
Kulik
kvalita komentáře: 0 Kulik 28. února 2012, 10:16
0.7 prasovepř se mi líbí
pepad
kvalita komentáře: 0 pepad 13. září 2011, 21:39
1 bavi
KOLU
kvalita komentáře: 0 KOLU 13. září 2011, 16:40
malinovka: chceš-li.
malinovka
kvalita komentáře: 0 malinovka 13. září 2011, 15:36
2 koniec
Maab
kvalita komentáře: 0 Maab 13. září 2011, 13:08
1.5 -