Téma | Seděli VS Seděly

Fórum > Literatura > Seděli VS Seděly
Příspěvky mohou psát jen registrovaní uživatelé.
/1
Tyet
kvalita komentáře: 0 Tyet 12. května 2009, 11:51
probůh co je tohle za diskuzi? :))
akrim
kvalita komentáře: 0 akrim 18. dubna 2009, 11:47
hele tohle v angličtině neřešim jako :-D piš a nglicky a máš po problémech:tam:
Harr
kvalita komentáře: 0 Harr 31. října 2008, 16:03
Velmi dobré je vědět, že podst.jm. děti se v množném čísle skloňují podle ženského vzoru kost - kosti a proto "děti seděly"...jelikož ve shodě podm. s přísudkem r. žen. je v příčestí minulém(minulém čase)vždy tvrdé y.
Plumm
kvalita komentáře: 0 Plumm 04. října 2007, 12:01

Pavel

Plumm

ultrainferna
\\\\\\\"Děti seděli\\\\\\\" VS \\\\\\\"Děti seděly\\\\\\\" ...samozřejmě, že za bé je správně :jo:
...nějak to prosím vysvětlete nicku \\\\\\\"Filipha\\\\\\\" neb mne se nevěří, že je to takto :jo:

A ve slovenštině tam má bejt taky Y? Páč ona je slovenka, mam pocit, tak jestli ste nemuvili jeden o koze, druhá o voze:)

Ano ano,bé je správně,neboť si můžeme pomoci ukazovacím zájmenem.Např: \"TY\" děti sedělY,\"TA\" děvčata nosilA pivo a \"TI\" kluci jej chlastalI:smk: Achjo.Kdejaký pablb umí dnes anglicky,německy a já nevím jak ještě,a zatím nám jazyk mateřský-ten nejkrásnější ze všech-tone v záplavě jazyků ostatních.Národní obroditelé se musí v hrobech obracet.:stop:

Ježiš já vim jak je to správně, ale nejsem si jistej, jestli je to tak i ve slovenštině právě:kuk:
Pavel
kvalita komentáře: 0 Pavel 03. října 2007, 21:58

Pavel

Plumm

ultrainferna
\\\\\\\"Děti seděli\\\\\\\" VS \\\\\\\"Děti seděly\\\\\\\" ...samozřejmě, že za bé je správně :jo:
...nějak to prosím vysvětlete nicku \\\\\\\"Filipha\\\\\\\" neb mne se nevěří, že je to takto :jo:

A ve slovenštině tam má bejt taky Y? Páč ona je slovenka, mam pocit, tak jestli ste nemuvili jeden o koze, druhá o voze:)

Ano ano,bé je správně,neboť si můžeme pomoci ukazovacím zájmenem.Např: \"TY\" děti sedělY,\"TA\" děvčata nosilA pivo a \"TI\" kluci jej chlastalI:smk: Achjo.Kdejaký pablb umí dnes anglicky,německy a já nevím jak ještě,a zatím nám jazyk mateřský-ten nejkrásnější ze všech-tone v záplavě jazyků ostatních.Národní obroditelé se musí v hrobech obracet.:stop:

To samozřejmě neplatí pro "Filiphu",neboť,jak jsem se dozvěděl,není národnosti české:smk: :hi:
Pavel
kvalita komentáře: 0 Pavel 03. října 2007, 20:30

Plumm

ultrainferna
\\\"Děti seděli\\\" VS \\\"Děti seděly\\\" ...samozřejmě, že za bé je správně :jo:
...nějak to prosím vysvětlete nicku \\\"Filipha\\\" neb mne se nevěří, že je to takto :jo:

Ano ano,bé je správně,neboť si můžeme pomoci ukazovacím zájmenem.Např: "TY" děti sedělY,"TA" děvčata nosilA pivo a "TI" kluci jej chlastalI:smk: Achjo.Kdejaký pablb umí dnes anglicky,německy a já nevím jak ještě,a zatím nám jazyk mateřský-ten nejkrásnější ze všech-tone v záplavě jazyků ostatních.Národní obroditelé se musí v hrobech obracet.:stop:
Plumm
kvalita komentáře: 0 Plumm 03. října 2007, 15:54

ultrainferna
\"Děti seděli\" VS \"Děti seděly\" ...samozřejmě, že za bé je správně :jo:
...nějak to prosím vysvětlete nicku \"Filipha\" neb mne se nevěří, že je to takto :jo:

ultrainferna
kvalita komentáře: 0 ultrainferna 03. října 2007, 15:24
"Děti seděli" VS "Děti seděly" ...samozřejmě, že za bé je správně :jo:
...nějak to prosím vysvětlete nicku "Filipha" neb mne se nevěří, že je to takto :jo:
/1