Téma | Materiály

Fórum > Objekty > Materiály
Příspěvky mohou psát jen registrovaní uživatelé.
/1
Kumgrim
kvalita komentáře: 0 Kumgrim 24. března 2013, 20:07
schickart: hlavně tam je třeba dosáhnout pak při carvingu opravdu titěrných detailů, proto chci ten odlitek co nejkvalitnější :-)

Na ukázku, něco jinýho než co dělam, ale je to pecka :D
Kumgrim
kvalita komentáře: 0 Kumgrim 20. března 2013, 19:39
S_H: hele jde o takové figury na konceptu BJD.

Potřebuju ale aby ty klouby něco vydržely. V tomhle asi nemá smysl moc experimentovat a tenhle postup co jsem zvolil bude nejsnažší. I když nevim ještě úplně z čeho budu dělat tu formu.

Spíš bych teď potřeboval přístup k vakuový komoře abych z tý pryskyřice vysál případně vzduch. Nebo víš jak se ho zbavit? protože to je pro mě v tuhle chvíli v těhlech sparťanskejch podmínkách největší problém a i když se snažim obě složky míchat co nejopatrněji, nevyhnu se tomu
Kumgrim
kvalita komentáře: 0 Kumgrim 20. března 2013, 19:11
Plánuju teď dělat nějaké figury z hmoty. V současnosti to vypadá na kombinaci
SuperSclupey Firm

pro vytvoření blbouna (to je to co budu otiskávat, jak se tomu řiká správně?)

otisk bude pravděpodobně do dvousložkového silikonu, možná sádra či jiný druh hlininy ze které pak vznikne matice pro finální těličko z polyuretanové pryskyřice, které by mělo vydržet víc než SuperSculpey. Na porcelán si netroufam, protože s ním nemám žádné zkušenosti. Pokud někdo ano, budu moc rád když se o tom dozvím víc.

Polyuretanovou pryskyrici bych rád už v základu dobarvil tak, aby měla poloprůsvitný efekt jako kůže. To ale silně pochybuju že by se mohlo povést a tak bude následovat tvrdá lakýrnická práce. O tom někdy jindy.
Kumgrim
kvalita komentáře: 0 Kumgrim 20. března 2013, 19:00
Ok, takže protože se tu nic neděje a já doufam že by mohlo, tak to tu znova otvíram!
/1