Téma | Materiály

Fórum > Objekty > Materiály
Příspěvky mohou psát jen registrovaní uživatelé.
M.M.
kvalita komentáře: 0 M.M. 20. září 2016, 21:28
Ahoj, chci se zeptat jestli máte někdo zkušenosti se samotvrdnoucí hlínou, s jakou ideální značkou etc.? Monster Clay myslim je na opakované používání co jsem četl...
Díky
schickart
kvalita komentáře: 0 schickart 24. června 2014, 17:31
srát na pryskyřici dneska všichni jedou z a-krystalu..
Kumgrim
kvalita komentáře: 0 Kumgrim 15. dubna 2013, 22:34
S_H: mysli si to
S_H
kvalita komentáře: 0 S_H 15. dubna 2013, 21:46
Kumgrim: to nejsou vole "moje vynálezy" to je postup kterej používá každej na světě, kterej neřeší píčoviny:che:
Kumgrim
kvalita komentáře: 0 Kumgrim 15. dubna 2013, 21:15
S_H: rozhodl jsem se na tohle dál nereagovat protože mi tvoje vynálezy frustrujou :che:
S_H
kvalita komentáře: 0 S_H 15. dubna 2013, 20:58
Kumgrim: tak good luck hele, jestli to zmákneš tim svym supersložitym způsobem tak pak dej vědět jak to dopadlo...mezitim možná stihnu sestavit jadernej reaktor:che:
S_H
kvalita komentáře: 0 S_H 15. dubna 2013, 20:51
Kumgrim: "problémy při následnym sochání, stejně jako při homogenosti celý figury." jaký problémy? To sis vymyslel, nevidim důvod proč by ti měla ujet kudla kvůli tmelu(wtf? víš vůbec o jakym typu tmelu se tu bavíme?), ostatně moc nerozumim tomu na co kudla, když to jde čistě odlejt, krom těch míst v kloubech, ale to stejně řežeš skrz...Hele a teda ti lidi, na který se odvoláváš, že to tak dělají, tak jak řeší bubliny?...

Pro zajímavost: Můj postup by byl následující: Vymodeloval bych si jednotlivý díly z vosku, případně z hlíny, vytvořil lukoprenovou, nebo spíš silikonovou formu dvoudílnou, vylil to pryskyřicí, to bych vyndal nastříkal to základovym tmelem a vobrousil, tak cca 10x, ten mi vytvoří jednotnej povrch, s jednotnou barvou na finální nátěr a lak, hotovo(v místě tření se ti stejně vykurví lak, tak nevim co řešíš přímo s materiálem?)
další postup by byl dělat to přímo, ze dvou dílů na vakuovce z jinýho typu plastu, třeba z plexi, vytvořil bych si kopyta, vakuovkou to přes něj natáh, začistil, přilepil lepidlem na plexi a následně postupoval stejně jako před tím...
Případně bych to kašíroval, nevidim v tom vůbec žádnej zádrhel...

a nemusim řešit ptákoviny s bublinama, který nikdy nikdo neřešil a řešit nebude, když sou na krámech dobrý tmely:che: a nemluv tu o experimentech, to jsou prověřený a jednoduchý postupy...
Kumgrim
kvalita komentáře: 0 Kumgrim 15. dubna 2013, 16:25
S_H: myslim že z tohohle se to jinak dá docela dobře představit:
http://mstrok.ucoz.ru/publ/69-1-0-292
Kumgrim
kvalita komentáře: 0 Kumgrim 15. dubna 2013, 16:22
S_H: Nevymejšlim žádný problémy. Prostě nemam rád když se to potom v těch daných částech ochodí a oláme jen proto, že se ty dvě věci šoupou o sebe a byly v tom bubliny. Když ti řikam, že se to od nich začíná šupit a mam to odzkoušený, tak o tom prosím nepolemizuj :D

Tmelit nic nehodlam, tmel tady u toho nemá co dělat a jedině mi způsobí další problémy při následnym sochání, stejně jako při homogenosti celý figury. Úplně vidim, jak sem nasranej že mi kvůli tomu pak ujela kudla někde kde neměla. Ani náhodou.

Co se toho lámání týče, tak to neni o tom, že bych to nechal vyschnout a ono to někde ruplo. Jde o to, že když s tim pak někde praštíš, tak se to oddělá. Což by se nestalo, kdyby to nebyl nehomogení zmetek.

Na všechno jsou určité postupy. Vzhledem k tomu, že všichni to dělají (ze stejných důvodů :D ) tak jak to chci dělat já, rád bych se toho držel než experimentoval a pak byl nasranej že sem vyhodil 100 a víc hodin do píči :kuk:

Jak jsem zmínil, uvažoval sem o porcelánu, ale to nemam vůbec šanci někde dát dokopy, takže jediná volba je pryskyřice.

PS: obezřetnym míchánim jo? really? :D nedělam kajak tyvole! :D
S_H
kvalita komentáře: 0 S_H 15. dubna 2013, 15:46
Kumgrim: nemáš nějakej nákres?
S_H
kvalita komentáře: 0 S_H 15. dubna 2013, 15:35
Kumgrim: moc to hrotíš a trošku si vymejšlíš problémy, každej koho jsem se na to ptal na mě koukal jak kdybych spad z višně, prostě bublinky tam vždycky jsou a pryskyřice se vždycky tmelí a brousí, jediný co, tak můžeš eliminovat množství vzduchu obezřetnym míchánim, jinak tmelit to základovkou a následně lakovat nepřináší vůbec žádný problémy při lakování, dá se dosáhnout naprosto perfektního povrchu i obyčejnou barvou ve spreji, akorát se musí důkladně brousit, ostatně tmel ti tu věc ještě zpevní, i po zatuhnutí je relativně pružnej a problémový místa ti vyřeší...a to praskání, neuvažovals o jinym materiálu než pryskyřici?:che: ...Cos odlejval, že ti to praskalo? Nebylo to spíš tvarem?...
Kumgrim
kvalita komentáře: 0 Kumgrim 24. března 2013, 20:07
schickart: hlavně tam je třeba dosáhnout pak při carvingu opravdu titěrných detailů, proto chci ten odlitek co nejkvalitnější :-)

Na ukázku, něco jinýho než co dělam, ale je to pecka :D
Kumgrim
kvalita komentáře: 0 Kumgrim 24. března 2013, 20:00
schickart: protože když ta hmota neni homogenní, tak praská, což je u věci která má milimetrové stěny a hrany pod neustálým tlakem (ty končetiny jsou propojeny gumou, která je přitahuje k sobě) dost problém:-) Kdyby to byla nějaká celistvá figurka na vystavení, tam se to dá přehlídnout a většinou nemam problem to ignorovat:che: Jakmile je to funkční věc, která se má používat, je to problém zásadní. Odlil jsem takle už několik věcí z pryskyřice a jakmile je to na děnní užití, jsou s tim jen problémy, protože ta pryskyřice prostě nedrží u sebe, nedá se to pořádně brousit ani opracovávat, protože se ti to furt sere pod kudlu a pod smirk. Na zpevnění lak v tomhle rozhodně není samospásnej, jsou to jen tenké vrstvičky primeru, jedna barva, pak makeup a finishing coat. Tmelit nic nebudu, doufam. To je ještě pak 1000 dalších starostí navíc a průsery při lakování.
schickart
kvalita komentáře: 0 schickart 22. března 2013, 13:23
Moc nechápu proč tě ty bubliny tak štvou...vždit to stejně budeš tmelit a lakovat?
Kumgrim
kvalita komentáře: 0 Kumgrim 22. března 2013, 06:12
schickart: to jsem si myslel:thk: tak dix
schickart
kvalita komentáře: 0 schickart 21. března 2013, 23:55
Kumgrim: bohužél na pryskyřici-vtém případě epoxid nebo poliester se vosková forma nedá použít..jelikož při tvrdnutí těchto pryskyřic vzniká teplo a vosková forma by se buď roztavila nebo by se ti smazali detaily.
Kumgrim
kvalita komentáře: 0 Kumgrim 21. března 2013, 20:08
S_H: ja ne, s timhle uz mam zkusenosti. S cim nemam zkusenosti je to vakuovami a vyroba formy z vosku. :/ zjistil sem ale, ze ten vakuovaci ksindl stoji 3000 + 700 nadoba. Takze to mrdam!!! Jina varianta. Du psat Lisounovi, ten pa kompresor na sitotisk, bude mit urcite i komoru:D
S_H
kvalita komentáře: 0 S_H 21. března 2013, 20:05
Kumgrim: Jo tak to chápu:D obzvlášť když neni časovej pres tak to můžeš pomazlit a nešudláš to tejden jenom pro výstavu tak, že jak se to vodinstaluje, tak se to rozpadne:D takže vlastně nerozumim:DDD
Takovejch sraček vokolo, dělal bych to z jinýho matroše:D
Kumgrim
kvalita komentáře: 0 Kumgrim 21. března 2013, 19:50
S_H: Ten hezkej povrch bude stejne. Potom co se to vyleje tak se to jeste brousi a dodelava nozema. To je tak stejne, ne li delsi prace nez to zakladni modelovani. Zde uz nejde o setreni prace ale o to aby ta prace sla delat pohodlne. Tuhle cast mam nejradsi. Ty tmely jsou poprietarni reseni. Stejne tak bych to samozrejme mohl dolit tou pryskyrici. Ale zaprve uz to proste je vada toho produktu a za druhy zde nastava problem s tim ze to je duty a ze na urcita mista toho tela je neustaly tlak. Ty bubliny to samozrejme degraduji.

Jo a pak je tu dalsi vec. Kdyz pak tu pryskyrici "šmirgluješ" a dodelavas ten finish, tak se ti zacne šupit. Ty bublinky jsou kolikrat desne maly a v hejnech, takze bys to musel po povrchu zatmelit cely:/ i kdyz vzhledem k tomu ze na to pak de primer a akryl, tak by to melo byt jedno, ale me to proste sere:D znas to, kdyz neco delas a proste jsou veci ve kterych kompromisy delat NECHCES!:D
S_H
kvalita komentáře: 0 S_H 21. března 2013, 18:58
Kumgrim: hej jestli ti stačí jedna forma, tak to ti ubere asi tak 99% starostí:D Hele a jakej máš další postup? proč tě tam vlastně ty bubliny tak serou? Jestli to pak budeš natírat, tak si na to přeci můžeš dát základovku tmelovou a zabrousit to, to je stejně krok, kterej je ideální udělat pokud chceš mít hezkej povrch...