Téma | Komerční fotografie

Fórum > Fotografie > Komerční fotografie
Příspěvky mohou psát jen registrovaní uživatelé.
GigiLeTallec
kvalita komentáře: 0 GigiLeTallec 04. srpna 2016, 08:34
Zdravím,
Pro kolegu fotografa sháním lidi, kteří by měli zájem se nechat vyfotit v brnění, kostýmech z filmů, atd. (viz. http://www.housuvmlyn.cz/sluzby/pujcovna-kostymu/). Pokud by někdo měl zájem, můžete se mi ozvat do zpráv a dal bych kontakt. Předpokládaný termín je jaro 2017. Děkuji
sunnytrack
kvalita komentáře: 1 sunnytrack 20. října 2013, 18:15
nevim jestli to sem patrii ale hledame sikovneho fotografa ktery chce nabrat zkusenosti na nasi svatbu samo z honorarem pocitame ....z okoli brna
akrim
kvalita komentáře: 0 akrim 18. dubna 2009, 10:59
No když se něčím živím, tak to musím umět, ale genius být nemusím ne?
Denisa
kvalita komentáře: 0 Denisa 08. prosince 2008, 11:02
good_light: honorare,prijmy z autorstvi a umelecka dila nepodlehaji socialnimu a zdravotnimu,coz je vyhodnejsi nez ta prijmovka
Faust
kvalita komentáře: 0 Faust 31. října 2008, 15:54
nesepisuju, prijde mi to jako zpivat si v kuchyni a bat se o unik alba na peer2peer :o)
Nezn.uživatel
kvalita komentáře: 0 Nezn.uživatel 17. září 2008, 15:40
good_light: jo, to si nepamatuju, někde jsem to četl a pokud se nepletu, tak ke komerčnímu šíření je rozhodně potřeba souhlas fotografovaného, ale zase to záleží na tom, jak smlouvu nastavíš, ta totiž prakticky nemá žádné omezení:P
good_light
kvalita komentáře: 0 good_light 17. září 2008, 14:33
a co mate s danema? :) ... vse co se vyfakturuje podleha zdaneni ... pokud jste platci DPH .... pokud ne nedanite ... :)
good_light
kvalita komentáře: 0 good_light 17. září 2008, 14:32
SendiX: jeste k tomu ... no nejsem si jista, nebot sice vytvoris SVE dilo, ale pokud na TVEM dile je podobizna nekoho jineho, musis mit automaticky jeho svoleni ke komercnimu sireni .... nemuzes s tim nakladat dle libosti .... tim spis nemas li ic podepsaneho! ne? ;)
Denisa
kvalita komentáře: 0 Denisa 08. srpna 2008, 09:23
Darline: ptas se na dane? pokud to narves do autoraku tak dane neplatis,pokud ne,tak loni to bylo 32% letos jen 16%.ale ten pokles je jen optickej,zase naskakala socialka a zdravotni,v praxi pocitej s tim ze cca 40-48% z vydelku davas statu.......spis by mne zajimalo co osa a bsa? jak se na to divaji u fotografů?
PetrPotter
kvalita komentáře: 0 PetrPotter 15. června 2008, 22:57
já bych ženský fotit nemohl... pač mám pak chuť na polibek :D:D:D ale chlapy neeeeeee fuj:D
good_light
kvalita komentáře: 0 good_light 23. května 2008, 14:21
no ja si to myslim taky, ale jak koukam radeji si to nase mysleni stejn epotvrdim u advokata .... :/ .... kazdopado je to logicke, jenze kdyz mi za to modelka zaplati, tak mi prijde srsne ji neco zakazovat .... ale porad tim lip pro me ze :) ) .. a zatim mi ani nikdo nic nerekl, ale ocekavam ze se to nekdy muze stat ...
Nezn.uživatel
kvalita komentáře: 0 Nezn.uživatel 21. května 2008, 14:25
good_light: tak právní normou je upravený jenom to, že prostě jakmile něco vytvoříš, cokoliv, automaticky se to stává tvým majetkem a jako se s vým majetkem máš právo s tim nakládat, takže pokud je záměrem komerční šíření nebo jiný využití, záleží pouze na tobě jak svůj majetek ošetříš smlouvou:P..si myslim teda:))))
good_light
kvalita komentáře: 0 good_light 21. května 2008, 13:52
eviltwin: o to mi slo :) .... covek nikdy nevi ....
davidBray
kvalita komentáře: 0 davidBray 15. května 2008, 16:05
good_light: tak to bude jak píše SendiX, prostě jak tu smlouvu sestavíš, tak bude, je to jen na tobě
good_light
kvalita komentáře: 0 good_light 15. května 2008, 11:34
no vyjadruju, no :// .... asi me v prvnim komentari tohoto fora nepochopili ... tak jsem to chtela objasnit jeste jednou, ale sama vidim po sobe ze ne moc jasne ..... c'est la vie à la France ...:///
Nezn.uživatel
kvalita komentáře: 0 Nezn.uživatel 15. května 2008, 11:09
good_light: to prostě záleží na dohodě, záleží na tom jak tu smlouvu sestavíš, co není psáno to je povoleno, pokud se však ve smlouvě nachází konkrétní dodatek na tohle téma je potřeba to v případě rozmyšlení se, doladit později...ale vyjadřuješ se děsně krkolomně(nebo sem blbej), tak fakt nevim jestli ti dobře rozumim:DDD
good_light
kvalita komentáře: 0 good_light 15. května 2008, 09:33
eviltwin: dik za reakci ! Tu svou smlouvu na TFPmam jeste drsneji sprisnenou :))) .... ja ale nize hledam odpoved na to kdyz je to forma placena, ne jen za fotky ..... jaka prava zustavaji tomu kdo me plati ... zda mu mohu ubrat pravo na komercni vyuziti kdyz mi za to zaplatil, i kdyz ne nijak extra velkou castku, a tou zaplatil jen praci fotografa a ne jeste povoleni ke komercnimu vyuziti .... mozna se tam jen da nekde doplnit ze se v budoucnu muze model odkazat na fotografa zda tu svou podobiznu muze dat k prodeji, ze se musi delit financni obnos apod . ?? Tyoto me zajima ...stvorite s nekym fotografii, date podepsat smlouvu o uziti fotografii, kde vypisete ze nesmi ji nijak komercne vyuzit a blabla bla a nekde do zavorky ze pri zmene stavu musi dolozit pisemnou zadost ? Toto me zajima ....
good_light
kvalita komentáře: 0 good_light 14. května 2008, 09:57
CRAZY-Ivan: no prave ze i ty nejbanalnejsi TFP foceni s kamaradkama te muzou dostat do prusvihu pokud s nima nepodepises model release pro svoji ochranu ..... ja take nefotim profesionalne ... zatim, jistim se uz ale ted ..... dane .... zacnu priznavat az zacnu konecne vydelavat .... :o)) .... mela bych si to jit zde na fr urady cvicne vyrizovat pristi tyden .... ://
jamajkan
kvalita komentáře: 0 jamajkan 13. května 2008, 09:14
Darline: dane jsou svine ;)