mikimaus: kdyby ses nad tim alespoň pokusil zamyslet než tu vytáhneš kecy o zmatku, o tom, že já jsem
abstrakce a že můj názor je mimo...
Proč se filmy netočí na výšku? Rozdíl mezi obrazem, fotkou a filmem je v tom, že fotka/film zobrazuje realitu.
Abstrakce je velmi zjednodušeně řečeno zjednodušení zobrazovaného na naprosté minimum informací(nebudem spekulovat proč a jak, záleží vždy na typu média). Na výšku se zpravidla fotí proto, abys odfiltroval/zjednodušil viděné do takové míry, že zbyde jen to podstatné, ořízneš v podstatě to co vidíš do stran, je to jednodušší než komponovat složitou scénu, to odpovídá definici
abstrakce a není to můj výmysl, zkušení fotografové a tím myslím skutečné fotografy, mluví při focení na výšku obecně o abstraktním zobrazování. Já odpovídal na otázku Ivanovu, že má tu tendenci fotit spíše na šířku, je to přirozené s tím jak přibývají člověku zkušenosti, dokáže lépe sestavit scénu a instinktivně jí komponuje do šířky...Já se tu nehodlám s nikým dohadovat o kokotinách, pokud chcete kdokoliv diskutovat(miki), mějte trochu úcty a alespoň se zamyslete nad tím co vám oponent sděluje. Jestli jediný co máš miki, je, že do časáků se fotí na výšku, tak se nemáme o čem bavit, nikdo nikdy netvrdil, že na výšku se VŮBEC nefotí, to je samozřejmě nesmysl, jestli vám ale nedochází rozdíly mezi malbou a fotkou mezi fotkou na titulku časopisu a fotkou repotážní, produktovou fotkou a hodláte to tu zobecňovat tak tím ta diskuze moc postrádá smyslu. Jestli se tu chcem od sebe vzájemně něco naučit, tak by to chtělo trochu úcty(miki), nevim s kym si myslíš, že tu hovoříš, to se jako fakt domníváš, že bych si to vymyslel neboco?:)...na výšku se fotí a běžně, nikdo netvrdil, že ne, takže se uklidni a pokud chceš v debatě pokračovat, tak něco nabídni k tématu:)