Jde to Dobré Wow!

Stravovací zvyklosti tvůrčích jedinců na Vyškovsku se zvlášt

Literatura > Jiné / Úvaha / Fejeton
Ze skupiny textů nazvaných Na stojáka.

Stravovací zvyklosti tvůrčích jedinců na Vyškovsku se zvláštním přihlédnutím k věcem nesouvisejícím

 

Traduje se, že tvůrčí lidé nemají na penězích ustláno.V důsledku toho mají špatné stravovací zvyklosti, nedožívají se úspěchu svých děl a uvolňují tak přirozeným způsobem místo mladším. Protože lidský organismus je konstruován na dobu třiceti let plyne z toho, že žádný skutečný umělec by se neměl dožívat více než třiceti let.Pokud se dožije vyššího věku je tomu tak pouze z důvodu umělého udržování při životě kvalitními éčky doplněnými o potraviny. A protože pánský orgasmus je konstruován do věku třiceti let, poté je již jak známo udržován pouze viagrou a podobnými prostředky jako jsou peníze, stavení, postavení atd. plyne z toho, že skutečný umělec by se měl rozmnožit do věku třiceti let. Jinak může být považován za umělce pouze ve vyjímečných případech. Nebudu uvádět příklad, znám to z vlastní zkušenosti.Vzniká tak otázka jaké potraviny by měl konzumovat skutečně tvůrčí jedinec aby se dožil pouze třiceti let.Chci jen podotknout, že hranice třiceti let je uznávána samotnými umělci.Například John Lennon řekl : nevěř nikomu přes třicet. Jen nevím zda to řekl ve dvaceti nebo ve čtyřiceti. Zpět ke stravě. V textech vzpomínajících na umělce z doby první republiky jsem objevil řadu inspirací.Například jeden psal, že koupil za korunu žebra.Uvařil z nich polévku, maso snědl, za kosti dostal ve výkupu korunu. Za utrženou korunu koupil žebra. Další zase v Brně chodil do restaurací. Zde si vyžádal zdarma horkou vodu, do ní nasypal svůj přinesený čaj, dostal jako každý host koláč, vyžádal si denní tisk. Posléze se odebral do další restaurace. Já jsem byl nedávno na vernisáži ve Vyškově v muzeu. K dispozici jsem měl několik mís koláčů, většinu jsem snědl a nestačilo mi to ani jako večeře.Vzniká otázka jak je to možné. Stačí zalistovat v Magdaleně Dobromile Rettigové a je to jasné.Vraž tam kopu vajec, libru másla, litr mléka atd. V dnešní době to jsou potraviny považované za nezdravé a navíc ve smrtelném množství. Zastavme se například u mléka. Je známa řada případů, kdy člověk zvyklý na obarvenou bílou vodu prodávanou v obchodech pod názvem mléko, napil se mléka čerstvě nadojeného od krávy.Pokud to přežil tak pro velké množství živin v tomto mléce obsaženém nemusel dva dny jíst. Od dob císaře pána a následné první republiky se mnohé změnilo k lepšímu. Vlivem nedodávání živin do půdy a přidávání nadměrného množství dusičnanů naroste například na poli více rajčat. Tato rajčata jsou pouze něčím co má tvar, barvu, vzhled a občas i téměř chuťjako rajče. Živiny, které původně rajčata obvykle obsahovala ale neobsahuje.Totéž se dá říci o obilí z kterého se vyrábí koláče. Nynější recepty na koláče jsou vysoce utajované a vypadají asi následovně. Vraž tam libru odpadků, kilo mušinců, libru kopyt, ochucuj nehty a vlasmi. Zmraz na dva roky a poté prudce rozmražuj za stálého přidávání lepidel, pojidel, ředidel, separátů a dalších nepoživatelných látek. Jak jistě všichni chápeme demokratické vlády v celém světě se rozhodli nedat na stravovací vkus lůzy a rozhodly se jednat. Dost bylo živin v potravinách a jídle. Oddaní poddaní i svobodní občané přece nemohou trpět chorobami z nadbytku. Když jsem toto vše pochopil obrátil jsem se pro radu k umělci nejpovolanějšímu. K Haškovi. Málokdo ví, že svého Josefa Žvejka nepsal jako reklamu na žvejkačky nebo čínské švejkžužu ale podle skutečné osoby. Byl jím pražský občan Josef Švejk žijící v letech 1889 až 1965. Z armády byl propuštěn pro idiocii.Ve Švejkovi pan doktor Greenstein řekl památnou větu : člověk vás tady léčí klystýry, výplachy žaludku a dietami a vy se chcete dobrovolně zabít žrádlem. Další inspirací může být film Grande bouffé. Velké žranice se účastní čtyři muži. Vydali se na prodloužený víkend, který má být posledním. Přátelé se začnou oddávat ve starém domě na odlehlém okraji Paříže sebezničující žranici. Dle některých je film apokalyptickou vizí konce "přežraného" lidstva. Takže čím se stravovat aby umělec udělal radost svým dědicům. Oblíbeným jídlem studentů za první republiky byl plísňový sýr, žitný chleba a černé pivo. Dle České potravinářské inspekce byl v obchodech nalezen plesnivý sýr. Na druhé straně zase oblíbeným lékem lidových léčitelů za první republiky bylo černé pivo s rozmíchaným žloutkem. Žloutek obsahuje mnoho vitamínů skupiny B. Skupina B podpouje chuť k jídlu.A zde jsme na stopě řešení. Vitamíny skupiny B jsou obsaženy také v pivovarských kvasnicích a pivovary je většinou dávají zdarma.Takže žádné dodatečné finanční náklady. Má to jen závažné vedlejší efekty. Skupina B podporuje růst vlasů a říká se, že dlouhé vlasy krátký rozum, autor tohoto textu má shodou okolností také dlouhé vlasy. Takže jak se vlasy prodloužují, inteligence se snižuje.Umělec proto musí tvořit rychle aby většinu svého díla stvořil dříve než se stane zasouložilým.  A to je vše.

Pro přidání komentáře se přihlašte.
HumanART
Body od neregistrovaných
  • Mesje Autor
    Mesje
  • 7.7 bodů
  • 0 komentářů
  • 0 hodnocení
  • 20 hodnocení neregistrovanými
  • 01. prosince 2012, 16:14
  • 1204 zobrazení
  • 0 oblíbené
© 2006 - 2019 HumanART.cz - všechna práva vyhrazena | kontakt | reklama | podmínky | informace o HumanARTu | design & code by expectum.cz & ryz.cz